Completed Projects

We have been operating since 2003 from our base in Chelmsford, Essex.

Here are some projects that we have completed.

Kerry & Marion
St Lawrence Bay

An unusual garden with varying levels and a brief to prevent the tortoise escaping! Working carefully with the customer the design was agreed and work commenced. A large amount of soil and rubble was removed to allow the correct levels to be achieved. A retaining wall of wooden poles created the raised bed and then the patio and paths were laid including a sandstone circle. Steps constructed with sleepers with inset LED lights now lead up to the gate. Top quality artificial turf was laid along with planting to complete the rear garden.

Before

Before

After

After


Lucy and Joe
North Weald

A garden that looked out onto woodland. Working carefully with the customer the design was agreed and work commenced. A large amount of rubble was removed. Raised beds to the sides and rear of the garden. Indian sandstone and a fence and gate to the rear. Construction of a log store and Joe finished the project by installing lighting.

Before

After

After


Graham & Lisa
Chelmsford

The plan was complete and work commenced on a soggy summers day. A curved patio in rusty slate was installed and quality trellis added to separate the shed at the rear of the garden. A new walkway and sleeper steps lead to the rear gate and the washing line that was neatly hidden from the main garden area. Two large slate water features were installed - both required a lot of manpower to manoeuvre. The snaking path from the patio to the trellis was bordered with sandstone setts and filled with flamingo stone. To complete the project artificial turf was laid in the centre of the garden surrounded by sandstone setts and a mix of green, blue and purple slate.

Before

Before

After

After


Luke & Carrie
Chelmsford

The pictures tell the story of a large extension on the rear of the house and no patio on which to enjoy the garden. The York stone slabs had been saved and the challenge was to build the patio enabling a smooth transition from inside the house to the outside. Stepped sleepers provided the height and the York stone was inset. A raised bed constructed of sleepers and filled with new top soil would provide the family with the chance to grow vegetables. The building work had left some damage around the garden so tidying up of brick walls, laying slabs and general levelling was required. In the far corner a water feature was created. Constructed in block-work and waterproof render and a letter box shaped waterfall. There was no need for a liner after water proof paint was added and the fish and plants will grow over the coming years.

Before

Before

After

After


Martin P
Chelmsford

Unfortunately the garden had become overgrown which was restricting access and blocking light into the conservatory. The first step was to clear a mass of vegetation and uncover the areas that just needed a clean and the ones that needed a complete re-vamp. New paving was laid in the place of random slabs and shingle that had allowed the vegetation to grow through. A large eucalyptus had lifted some of the existing paving but once the tree was removed the paving could be re-laid. The garden was now full of light and all the walkways were free from obstacles. To finish the project a number of colourful and sweet smelling roses were planted.

Jayne R
Chelmsford

A very tired lawn needed changing. Instead of an L shaped lawn a pergola was strategically placed with a sandstone circle underneath. Surrounded by sandstone setts this provided planting areas for climbers on the corner posts of the pergola. Small groups of slabs were laid to provide areas for pots and stepping stones to link either side of the garden. A small paved area, just big enough for a sun-bed, was laid and Cotswold stone added to complete the make over.

Before

Before

After

After


Victoria A
Chelmsford

The bottom third of the garden had a nice summer house and shed but there were no paths and a mass of vegetation. The top two thirds had sweeping paths and circular lawns with small beds to the sides. To improve the rear of the garden the sweeping path was extended and a new area of lawn was laid with a brick edge allowing easy mowing and neat edges.

Before